Kako odabrati ulazna vrata?

Kako odabrati idealna ulazna vrata za svoj dom? Iako drvena vrata imaju određen šarm i mogu biti u raznim stilovima možda ne bi trebala biti prvi izbor. Kako bi zadržala svoj izvoran izgled, održavanju drvenih vrata trebalo bi se posvetiti mnogo više nego vratima s nekim drugim materijalom. Redovito bojenje i lakiranje bilo bi neizbježno.

Oni koji prekriže drvo većinom se susretnu s dilemom PVC ili aluminij? Oba rješenja su kvalitetna i teško da ćete pogriješiti što god odabrali. Odluku trebate donijeti na temelju svojih potreba, zahtjeva po pitanju inovativnosti i funkcija te stilu dizajna kojem težite.

PVC ulazna vrata su izdržljiva, otporna na vremenske uvjete, hrđu i truljenje. Odlikuju se odličnom toplinskom izolacijom, kao i zvučnom te značajno smanjuju nivo buke. Prednost je i jednostavno i lako održavanje.

Ako ste izbirljivi po pitanju dizajna, s PVC vratima nemate brige jer dolaze u različitim dimenzijama i bojama.

Aluminijska ili ALU ulazna vrata također se odlikuju odličnim karakteristikama. Odlično reagiraju na niske temperature, otporna su na koroziju, mogu se reciklirati, odlična su zaštita protiv provalnika, imaju dobra toplinska i zvučna izolacijska svojstva. Kao i PVC vrata, dostupna su u različitim bojama i stilovima.

Ako vam je teško donijeti odluku s obzirom na dizajn vrata, pokušajte si pomoći s konfiguratorom. Većina proizvođača ulaznih vrata na svojim web stranicama ima konfigurator za vizualizaciju vrata.

U gotovo svakom konfiguratoru možete birati veličinu, oblik, boje, dodatke na vratima, vrstu stakla itd. S ovim rješenjem će vam odabir vrata biti uvelike olakšan. Vaša ulazna vrata iz snova možda su udaljena samo par klikova!