Biometrija oka preuzima kontrolu nad ulazom

Iako je tehnologija prepoznavanja lica dominirala poslovnim svijetom posljednjih godina, tek je sada počela ulaziti u domove svakodnevnih potrošača i profesionalaca. I nema boljeg mjesta za to od vaših ulaznih vrata, koja se otvaraju i zatvaraju do 500 puta dnevno! Dakle, ako želite dodati sigurnost i učinkovitost svom domu, poboljšati kontrolu pristupa uredu ili ulazu u zgradu biometrijskim podacima, zašto ne biste započeli s biometrijom oka? Pogledajmo zašto je ova tehnologija spremna preuzeti u nadolazećim godinama.

Očna biometrija preuzima kontrolu ulaza.

Kamere s tehnologijom prepoznavanja lica podržane umjetnom inteligencijom uskoro će zamijeniti jednostavne identifikacijske oznake za postupke kontrole ulaza u mnogim organizacijama.

Prednosti očnih biometrijskih sustava.

Mogućnost provjere nečijeg identiteta na daljinu moćan je alat koji se može koristiti za više aplikacija, uključujući sustave kontrole ulaza. Zapravo, moguće je da biometrijski sustav oka opremljen AI-om očita vašu šarenicu i usporedi njezin uzorak s onim što je prethodno zabilježeno na vašoj kartici ili mobilnom uređaju; u mnogim slučajevima ovi su programi povezani sa softverom za prepoznavanje lica koji zatim skenira vaše lice i uspoređuje ga s prethodnim unosima pohranjenim u vašoj digitalnoj identifikacijskoj datoteci.

Ograničenja biometrijskih sustava oka.

Dok su biometrijski sustavi oka još uvijek novi i nisu dokazani u svakom slučaju, neka od njihovih ograničenja moraju se uzeti u obzir pri dizajniranju sustava za kontrolu ulaza ili za ograničavanje bilo koje druge radnje koja zahtijeva sigurnost i privatnost.

Sigurnost podataka i integritet očnih biometrijskih sustava.

Šifriranje podataka ključno je za svaki softver ili program koji rukuje osobnim podacima. To je zato što će, unatoč svim najboljim namjerama, uvijek postojati netko tko će upasti u vaš sustav i ukrasti podatke, ili još gore, netko može pustiti te informacije u javnost u zlonamjerne svrhe (poput krađe identiteta). Budući da je A.I. sustavi obrađuju osobne podatke kao što su uzorci šarenice uz poslovne podatke poput evidencije o plaćama tvrtke, ključno je osigurati sigurnost sustava.

Kako integrirati nove tehnologije u postojeće sigurnosne sustave?

Tehnološki napredak donosi niz novih značajki i poboljšanja sigurnosnih sustava – ali kako integrirati te nove tehnologije u svoj trenutni sustav? Jednostavno rečeno, budućnost je svijetla, a oči su ključ. Pojava umjetne inteligencije (A.I.) potaknula je inovacije u mnogim industrijama, a možda niti jedno polje nije više pogođeno od sigurnosne tehnologije. Posljednjih godina, sigurnosni sustavi su dobili značajke za sprječavanje neželjenog ulaska prepoznavanjem povlačenja kartice ili skeniranja mrežnice. Napredniji oblici umjetne inteligencije, uključujući neuronske mreže i duboko učenje, koriste se za daljnje jačanje ovih sposobnosti – što dovodi do pojave očne biometrije kao ključnog dodatka sustavima za kontrolu pristupa diljem svijeta.